Coneix les teves cebes:

La ceba és potser el cultiu més respectat del pegat vegetal i el més preuat del mercat.

Produir un bon cultiu de ceba té molta cura i feina, ja que hi ha molts problemes al llarg del camí com la floridura i la ceba. Tanmateix, us dirigiré pel camí correcte per evitar aquests problemes amb el cultiu de les cebes amb el cultiu correcte.

La consideració fonamental és triar un bon tros obert com a lloc per a les llavors i preparar-lo fent una doble excavació.

El míldiu no és un problema quan les plantes poden tenir molt aire fresc i poden arrelar-se profundament. En tenir un lloc obert i treballar profundament es compleixen ambdues necessitats.

El millor és preparar-se a la tardor, ja que si el sòl es deixa en estat brut, els vents d’hivern, les gelades i les pluges endolceixen el sòl en una mesura notable.

Pel que fa a la dejecció, cal dir que les cebes agraeixen els subministraments liberals. El millor per utilitzar fems de vaca o porc per a sòls lleugers, i fems de cavall per a sòls pesats. Mantingueu els fems com a mínim un peu per sota de la superfície. Això es fa per induir les plàntules a arrelar profundament a la recerca d’aliment.

És cert que moltes persones sembren més tard de la tardor, no obstant això, les plantes a partir de la sembra d’abril creixen tan ràpidament, que poden caure preses de la plaga de la ceba. El motiu és que les plantes de tardor creixen molt més lentes i, per tant, són molt més dures.

Quan el sòl es bifurca amb l’objectiu de fer-lo anivellar, és un bon pla treballar en un abocament de sutge antic, que no només dóna sulfat d’amoníac de forma natural, sinó que és ideal per mantenir la ceba volant a ratlla. Abans de sembrar, polseu tot el llit amb cendres de foguera, recordant que això afegirà potassa i ajudarà a assecar el sòl si està molt humit.

Hi ha una dita antiga “la pols ha de bufar abans de sembrar la ceba”, és a dir, que el sòl ha d’estar sec en el moment de la sembra, no és una cosa fàcil a la tardor.

A menys que el terreny sigui pesat, és bona idea trepitjar el sòl abans que els trepadors es traminin i es tornin a enganxar bé.

Feu que la perforació estigui separada i no més de mitja polzada, perquè no hi ha dubte que la sembra profunda és el motiu de bombetes inútils de coll gruixut.

Protegiu-vos de la mosca de la ceba sembrant primament —- feu prou una unça de llavors per fer un trepant de cent peus, el motiu és que no hi ha dubte que la mosca és atreta per les plantes per l’olor que convida quan es deixa les plantes cap a fora.

Quan les llavors sembren, cobriu-les lleugerament amb la part posterior del rasclet i, a continuació, trepitgeu tot el llit de nou. Tan aviat com apareguin les plàntules, feu servir l’aixeta entre files. Feu-ho tan sovint com sigui necessari fins a l’estiu.

Durant l’etapa de plàntula, les matinades de sutge de matèria antiga al matí, mentre que la rosada es manté en el fullatge permetrà que la ceba es quedi lluny.

Pel que fa als fertilitzants, la condimentació és bona en les primeres etapes de creixement. Sovint s’utilitza sal al llit de ceba i no hi ha dubte que si teniu un sòl lleuger, això és extremadament útil, ja que a banda del seu efecte de refredament, conservarà la humitat. No utilitzeu sal a terres pesades, ja que baixarà la temperatura del vostre sòl, que ja fa fred.

Si heu d’aprimar-vos, tingueu molta cura i després d’haver reduït les plàntules, feu aparèixer l’aixeta entre fileres de manera que el sòl fi pugui arrebossar lleugerament els petits bulbs, però que ja s’inflen.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *